LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong terkini di Majlis Daerah Kubang Pasu (MdKubangPasu) April 2017. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (Keutamaan diberi kepada anak tempatan Negeri Kedah) yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup permohonan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Majlis Daerah Kubang Pasu (MdKubangPasu) sebagai :

1. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19 
2. PEMBANTU PENGUAT KUASA GRED KP19 
3. PENGHANTAR NOTIS GRED N11 
4. PEMANDU KENDERAAN GRED H11 
5. PEGAWAI PENGUATKUASA KP41
6. PENOLONG JURUTERA JA29 

Tarikh tutup permohonan 24 April 2017
Lokasi : Kedah
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong

Latar Belakang

Pada tahun 1989 Majlis Daerah Kerajaan Tempatan Kubang Pasu telah ditukarkan nama kepada Majlis Daerah Kubang Pasu dan diwartakan mengikut Seksyen 3, AKTA KERAJAAN TEMPATAN 1976 (AKTA 171). Daerah Kubang Pasu terletak paling utara di Negeri Kedah Darul Aman. Ianya bersempadan dengan Negara Thailand di sebelah utara, Daerah Padang Terap di sebelah timur, Daerah Kota Setar di selatan, Negeri Perlis Indera Kayangan dan Selat Melaka di sebelah barat. Mempunyai keluasan 94,596 hektar ( 945.971 km persegi ). Sebahagian besar tanah Daerah Kubang Pasu mempunyai tanah rata dengan sedikit berbukit di sebelah timur. Sebanyak 35% ( 33,773 hektar ) tanah di daerah ini dalam kawasan MADA manakala 65% ( 60,824 hektar ) di luar kawasan MADA. Mempunyai 21 mukim yang terdapat di dalam daerah ini.

Iklan jawatan dan syarat-syarat kelayakan disini
Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.