LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) April 2017 | Jawatan kosong terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) April 2017. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebagai :

1. COMPUTER TECHNICIAN FT 19
2. PENGAWAL KESELAMATAN KP11
3. LECTURER TRAINEE Kulliyyah of Medicine
4. MEDICAL OFFICER
5. ASSOCIATE PROFESSOR Kulliyyah of Medicine
6. ADMINISTRATIVE OFFICER N41 
7. ASSOCIATE PROFESSOR Kulliyyah of Languages and Management
8. ASSISTANT PROFESSOR
Kulliyyah of Languages and Management

Tarikh tutup permohonan 31 Mac - 10 April 2017 
Lokasi : Selangor, Pahang
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong

SEJARAH 

Cadangan untuk menubuhkan universiti ini lahir pada awal tahun 1982, apabila Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, mengarahkan Kementerian Pendidikan untuk merancang dan menubuhkan Universiti Islam di Malaysia. Setelah dipersetujui kabinet, UIAM telah ditubuhkan secara rasmi pada 10 Mei 1983. Presiden pertamanya, Tun Hussein Onn telah dilantik pada 16 September tahun yang sama.

Kampus induk UIAM seluas 700 ekar terletak di Gombak, Selangor. UIAM juga mempunyai dua kampus cawangan di Kuantan dan juga Kuala Lumpur. Pusat Asasi UIAM terletak di Petaling Jaya, Selangor dan di Gambang, Pahang. UIAM mempunyai 13 buah kulliyyah (fakulti) dan 12 pusat kecemerlangan.

Iklan jawatan dan syarat-syarat kelayakan disini
Advertisement