LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar Dan Taman Negara (PERHILITAN) Februari 2017 | Jawatan kosong terkini di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar Dan Taman Negara (PERHILITAN) Februari 2017. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup tarikh jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar Dan Taman Negara (PERHILITAN) sebagai :

1. PEMBANTU HIDUPAN LIAR G19 (39 KEKOSONGAN)
2. PEMBANTU HIDUPAN LIAR G11 (08 KEKOSONGAN)

Tarikh tutup permohonan 27 Februari 2017
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong

LATAR BELAKANG 

Jabatan PERHILITAN dahulunya dikenali dengan nama Jabatan Mergastua. Pada tahun 1896 undang-undang pertama mengenai hidupan liar telah diwujudkan. Dalam tahun 1902 rezab hidupan liar yang pertama iaitu Rezab Hidupan Liar Chior telah diwartakan. Usaha-usaha untuk menubuhkan satu agensi pusat untuk menyelaraskan aktiviti pemuliharaan habitat dan spesies hidupan liar telah bermula pada tahun 1930, dengan pelantikan En. T.R. Hubback, bekas Pelindung Mergastua (Game Warden) Negeri Pahang, sebagai ketua kepada Suruhanjaya Hidupan Liar Malaya.


Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.