LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Februari 2017 | Jawatan Kosong terkini di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Februari 2017. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) sebagai :

1. PEGAWAI FARMASI PROVISIONAL UF41
2. PEGAWAI UNDANG-UNDANG L41
3. PENOLONG JURUTERA (MEKANIKAL) JA29
4. PENOLONG AKAUNTAN W29
5. PEMBANTU KEMAHIRAN (ELEKTRIK) H19 
6. PEMBANTU KEMAHIRAN (MEKANIKAL) H19 
7. PENGAWAL KESELAMATAN KP11
8. PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11

Tarikh tutup permohonan 08 Februari 2017
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong PPUM

LATAR BELAKANG

Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) merupakan institusi perubatan badan berkanun yang terletak dalam kampus utama Universiti Malaya, Pantai Dalam, barat daya Kuala Lumpur. Ia ditubuhkan pada tahun 1962.

Bertitik tolak dari penggabungan 2 institusi pendidikan tinggi awam era kolonial Persekutuan Tanah Melayu dan Singapura, iaitu Kolej Raffles dan Kolej Perubatan King Edward VII, maka Universiti Malaya telah tertubuh dengan jayanya pada tanggal 1949. Berikutan Kemerdekaan Tanah Melayu pada tanggal 1957, Universiti telah dibahagikan kepada 2 entiti berotonomi, satu terletak di Singapura, manakala satu lagi terletak di Kuala Lumpur bermula tahun 1959. Perpisahan Singapura dari Persekutuan Malaysia, telah menjadikan entiti institusi yang terletak di situ telah bertukar menjadi Universiti Kebangsaan Singapura.

Pada tanggal 5 Ogos 1968, bangunan baharu PPUM telah dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung, Duli Yang Maha Mulia Tuanku Ismail Nasarudin Shah Ibni Alharmahum Sultan Zainal Abidin.

Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.