LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) November 2016 | Jawatan kosong  terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) November 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebagai :

1. ASSISTANT PROFESSOR Kulliyyah of Engineering

2. ASSISTANT PROFESSOR Kulliyyah of Science

3. LECTURER (TRAINEE) Kulliyyah of Dentistry


Tarikh tutup permohonan 28 Oktober - 13 November 2016
Lokasi : Kuantan
Sektor : Kerajaan

Jawatan KosongSEJARAH 

Cadangan untuk menubuhkan universiti ini lahir pada awal tahun 1982, apabila Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, mengarahkan Kementerian Pendidikan untuk merancang dan menubuhkan Universiti Islam di Malaysia. Setelah dipersetujui kabinet, UIAM telah ditubuhkan secara rasmi pada 10 Mei 1983. Presiden pertamanya, Tun Hussein Onn telah dilantik pada 16 September tahun yang sama.

Kampus induk UIAM seluas 700 ekar terletak di Gombak, Selangor. UIAM juga mempunyai dua kampus cawangan di Kuantan dan juga Kuala Lumpur. Pusat Asasi UIAM terletak di Petaling Jaya, Selangor dan di Gambang, Pahang. UIAM mempunyai 13 buah kulliyyah (fakulti) dan 12 pusat kecemerlangan.

Advertisement