LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Yayasan Terengganu sebagai Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) DC41 Oktober 2016 | Jawatan kosong terkini di Yayasan Terengganu sebagai Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) DC41 Oktober 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia kerakyatan Negeri Terengganu yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup tarikh jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Yayasan Terengganu sebagai :

1. GURU BAHASA MELAYU
2. GURU BAHASA ARAB
3. GURU SAINS
4. GURU BAHASA INGGERIS
5. GURU TEKNOLOGI MAKLUMAT
6. GURU MATEMATIK
7. GURU BAHASA ARAB ASING
8. GURU PENDIDIKAN AGAMA ISLAM
9. GURU KAUNSELOR
10. GURU QURAN
11. GURU SEJARAH
12. GURU KEMAHIRAN HIDUP BERSEPADU
13. GURU GEOGRAFI

Tarikh tutup permohonan 26 Oktober 2016
Lokasi : Terengganu
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong

SYARAT LANTIKAN :
i. Terdiri daripada warganegara Malaysia serta rakyat Negeri Terengganu Darul Iman.

ii. Umur tidak melebihi 35 tahun bagi siswazah

iii. Mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf

iv. Mempunyai kepujian Bahasa Melayu diperingkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau yang setaraf dengannya dan mendapat kepujian dalam tiga (3) mata pelajaran lain.
v. Bagi lantikan guru agama, calon-calon hendaklah mempunyai kelulusan kepujian Bahasa Arab sekurang-kurangnya di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), mata pelajaran Agama Islam Tinggi atau Empat (IV) Senawi atau setaraf dengannya.

vi. Seseorang calon boleh juga ditawarkan dan dilantik ke dalam kategori yang rendah daripada kelayakan yang diperolehi mengikut keperluan dan kepentingan Perkhidmatan.

Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.