LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong terkini di Majlis Profesor Negara (MPN) Oktober 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Majlis Profesor Negara (MPN) sebagai :

1. PEMANDU

2. SECRETARY TO CEO


Tarikh tutup permohonan 03 Oktober 2016
Lokasi : Putrajaya
Sektor : Kerajaan

jawatan kosong

COMPANY OVERVIEW
Secara umum, cadangan penubuhan Majlis Profesor Negara ini adalah bagi tujuan untuk mengumpul dan memudahkan pihak kerajaan menggembeling kepakaran akademik dan profesional para profesor, secara kolektif, bagi tujuan membantu program pembangunan dan kemajuan bangsa dan negara. Secara khususnya, Majlis Profesor negara ini akan berfungsi bagi memenuhi tujuan-tujuan khusus seperti berikut:

•untuk menyumbang input kepakaran dari segi akademik dan profesional, dalam pelbagai bidang, untuk kegunaan advokasi awam (public advocacy) khususnya dalam memperkukuh asas penggubalan dasar negara serta pelaksanaan program yang dirancang.

•untuk memberi sumbangan dalam bentuk khidmat nasihat dan pemikiran baru lagi terkini guna untuk meningkatkan daya saing negara dalam pelbagai bidang di peringkat nasional dan antarabangsa.

•untuk menjadi custodian, atau pemegang amanah, keunggulan dan integriti ilmiah serta profesional para profesor dalam negara.

•untuk memberi peluang kepada kumpulan elit keilmuan ini memberi sumbangan kepakaran masing-
masing sebagai balasan kepada segala kemudahan, bantuan serta nikmat keseejahteraan yang mereka nikmati selama ini.

Permohonan jawatan secara online disini
Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.