LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Ogos 2016 | Jawatan kosong terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Ogos 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup permohonan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebagai :

1. Medical Officer 

2. Pharmacist UF41

3. Assistant Professor 

4. Office Secretary N29

5. Optometrist U41

6. Associate Professor

7. Radiographer U29

8. Medical Therapist

9. Dietitian U41

10. Lecturer Trainee

11. Assistant Professor / Associate Professor / Professor


Tarikh tutup permohonan 16 - 22 Ogos 2016
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)

SEJARAH 

Cadangan untuk menubuhkan universiti ini lahir pada awal tahun 1982, apabila Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, mengarahkan Kementerian Pendidikan untuk merancang dan menubuhkan Universiti Islam di Malaysia. Setelah dipersetujui kabinet, UIAM telah ditubuhkan secara rasmi pada 10 Mei 1983. Presiden pertamanya, Tun Hussein Onn telah dilantik pada 16 September tahun yang sama.

Kampus induk UIAM seluas 700 ekar terletak di Gombak, Selangor. UIAM juga mempunyai dua kampus cawangan di Kuantan dan juga Kuala Lumpur. Pusat Asasi UIAM terletak di Petaling Jaya, Selangor dan di Gambang, Pahang. UIAM mempunyai 13 buah kulliyyah (fakulti) dan 12 pusat kecemerlangan.

Advertisement