LIKE PAGE & KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close
Jawatan kosong kerajaan terkini di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Jun 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebagai :

1. ASSISTANT PROFESSOR / PROFESSOR Kulliyyah of Pharmacy

2. ASSISTANT PROFESSOR Kulliyyah of Science

3. MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGIST (GRADE U-29)

4. INFORMATION TECHNOLOGY OFFICER (F-41)

5. ASSISTANT ENGINEER (QS) (JA-29) Development Division

6. ASSISTANT INFORMATION TECHNOLOGY OFFICER (F-29)

7. COMMUNITY NURSE (U-19)

8. ASSISTANT ENVIRONMENTAL HEALTH OFFICER (U-29)

9. LECTURER TRAINEE Kulliyyah of Medicine


Tarikh tutup permohonan 16 - 24 Jun 2016 
Lokasi : Selangor
Sektor : Kerajaan

Jawatan Kosong di UIAM jun 2016

SEJARAH 

Cadangan untuk menubuhkan universiti ini lahir pada awal tahun 1982, apabila Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, mengarahkan Kementerian Pendidikan untuk merancang dan menubuhkan Universiti Islam di Malaysia. Setelah dipersetujui kabinet, UIAM telah ditubuhkan secara rasmi pada 10 Mei 1983. Presiden pertamanya, Tun Hussein Onn telah dilantik pada 16 September tahun yang sama.

Kampus induk UIAM seluas 700 ekar terletak di Gombak, Selangor. UIAM juga mempunyai dua kampus cawangan di Kuantan dan juga Kuala Lumpur. Pusat Asasi UIAM terletak di Petaling Jaya, Selangor dan di Gambang, Pahang. UIAM mempunyai 13 buah kulliyyah (fakulti) dan 12 pusat kecemerlangan.

Advertisement

SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.